1. 2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

WellaProfessionals Global Tasarım Direktörü Eugene Souleiman“Kısacık kesilmiş saçlar geri döndü” diyor ve katlar, dalgalı kaküller ve Afrika stilleriyle karşımıza çıkıyor.

Dokular ise karmaşık: Islak görünümlü tutamlar kuru görünümlü uçlarla bitiyor.  Pırıltı matlıkla tamamlanırken kalınlar inceye çevriliyor ve doğal, kendi haline bırakılmış gibi görünen saçların ardından genellikle “gizli” bir şekillendirme ve çok miktarda ürün çıkıyor.

2. Fütürist

2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

Fütürist saçlar inkar edilemez bir bireysellik görüntüsü yaratmak için yoğun işlemlerle şekillendiriliyor.  Kabile tarzından esintiler ve bilim kurguya çaktığı selamla hem güzel hem tuhaf görünen bu saçlara örgüler, rastalar, Afrika örgüleri cüretkar bir hava veriyor.

3. 2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

Farklı dünyalardan gelen ıslak görünümlü parıltılar için jöleler ve spreyler kullanılırken bu görüntü zaman zaman kuru, mat uçlarla birleştiriliyor.

4. 2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

Görünüme genel olarak özgüvenli, canlı bir bireysellik hakim. “Saç ayrımları genellikle grafik şekillerde yapılırken dokular da iç içe geçerek bütünleşiyor.

5. 2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

Ne çok özensiz ne çok belirgin olan görünüm, kullanılan çok sayıdaki ürün sayesinde bu ikisinin tam ortasında kalıyor. Bu da bu saçı taşıyan kişiyi farklı ve bu sayede de güzel kılıyor” diyor WellaProfessionals Global Tasarım Direktörü Eugene Souleiman.

6. 2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

SİZ DE DENEYİN
1.Uygulamaya saçın üst kısmını her iki kulaktan itibaren ayırarak tepede sıkı bir atkuyruğu yapmakla başlayın. Bu görüntüyü mükemmel, yüksek teknolojili bir hale getirmek içinse şekillendirme işlemi öncesinde ve sırasında bol miktarda saç spreyi kullanın.

2.Bu modelin net bir şekilde ortaya çıkması için ekstra doku kazandırılmış ve kusurlu hale getirilmiş, görünümün esas odak noktası olan gür, küt, pop-art kakülleriolmalı.

3.Saçların o dağınık, rock’n’roll havasını pekiştirmek için kupkuru olan uçlara ıslaklık veren bir sprey uygulayın.

7. 2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

4.Son olarak modele esas sahne görünüşünü verecek olan etkili zıt dokular görüntüsü için tepedeki kaygan tutamlardan kuru uçlara doğru sabitleyici bir sprey uygulayarak ham bir güzellik yaratın.

8. Ayrılan Yollar

2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

Toplu veya açık olması fark etmeksizin saça el değmemiş, şekillendirilmemiş gibi tek tip bir görünüm veren ortadan ayrılan saçlar, 2016 ilkbahar yaz sezonunun kilit özelliklerinden biri. VidalSassoon Global ElçisiDuffy, “Bu sezon saçlar temiz, yumuşak ve genç,” diyor. Modanın karmaşık ve abartılı olduğu dönemlerde ortadan ayrılan saç, buna zıt bir tutarlılık ve kontrol hissi uyandırıyor. Duffy’ye göre “Bu saç basit görünse de aslında altında gizli bir emek var.”

9. 2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

Zaman zaman saçlar kasten, daha ince uçlar elde etmek için inceltilir. Bu ya ürünler ya da kulakların ardında veya başın arka kısmında bulunan “gizli” örgüler yardımıyla gerçekleştirilir. Duffy’ye “Kulakların arkasını seyreltirseniz saça alan ve ışık vermiş olursunuz; bunu yapmanın en iyi yolu da küçük tutamları Afrika örgüsü yapmak veya alt kısımda görünmeyen bir at kuyruğu yaparak saçı yanları kesilmiş gibi göstermektir.” Görüntü ilk bakışta basit görünse de aslında karmaşık ve farklıdır.

10. 2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri


SİZ DE DENEYİN
1.Saçın orta kısımlarına ve uçlara ısıya karşı koruyucu sprey sıkarak yuvarlak fırça yardımıyla saçı kurutun.

2.Fırçayı yüzeyde kullanarak saçın başa yakın kalmasını sağlayın ve kütikülleri düzeltin. Bu modelde ayrıma çizgileri saçın doğal düşüşüyle belirlenmelidir.

11. 2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

3.Saçı başın arkasında kulaktan kulağa ayırın ve bu kısmı üç parçaya bölerek maşa yardımıyla belirgin dalgalar yerine yumuşak kıvrımlar yaratın.

12. 2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

4.Dip kısımlarda saçı saat yönünde kıvırırken ortaları ters yönde, uçları ise yine saat yönünde kıvırın ve fırça ile hafifçe tarayın. Böylece doğal dalga görünümü vermiş olacaksınız.

13. 2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

5.Saçın daha hareketli olabilmesi için nefes almasına izin verecek bir alan yaratmak içinarka kısımda başa, saçın üst kısmının altından zarif bir sekiz figürü ile sabitlenecek küçük bir örgü yardımıyla saçı azaltın.

14. 2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

6.Tüm saça esnek tutuşlu sprey uygulayarak görünümünüzü tamamlayın.

15. Yana Yatık

2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

Yeni sezonun bu saç trendifütüristik bir dokunuşa sahip rahat ve modern bir tarz. Ama bu rahatlığın yanı sıra; görünürde basit ama şekil itibariyle karmaşık. “Bu tamamen fırçalar, kurutma makineleri ve bir yığın ürünle hacim yaratmaktan ve sonra saçı düzleştirip bunları yok etmekten ibaret,” diyor Eugene.

16. 2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

Genellikle açık bırakılan saçlar makine ile kabaca kurutulup hareketli ve dokulu hale getiriliyor. Sonrasında ise ön kısımları yana doğru atılıyor veya taranıyor ve ardından saç spreyleri veya ıslak görünümlü jölelerle sabitleniyor.

17. 2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

SİZ DE DENEYİN
1.Baz dokuyu oluşturmak için nemli saçta saç diplerine hacimlendirici sprey uygulayıp saçı ellerinizle bir tarafa doğru atarak yüzden uzaklaştırın.

18. 2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

2.Arkada ise saçı dikey şekilde ikiye ayırarak yumuşak burgular oluşturup bunları sabitleyici bir sprey uyguladıktan sonra saçın üst kısmına sabitleyerek makine yardımıyla kurutun. “Bu sayede hareketli bir doku ve maşa ile yapılmış gibi görünmeyen yumuşak, doğal dalgalar elde edersiniz,” diyor Eugene. “Aslında burada hareketi ve dokuyu doğal yöntemlerle yaratmak için saçı burarak maşa olarak kullanmış oluyorsunuz.”

19. 2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

3.Kurutma işleminin ardından saçı açıp ellerinizle dağıtın ve  dokuyu bozmak için de saçları sağa sola savurarak havalandırın.

4.Ardından ıslaklık yaratmak için diplere ve saç çizgisine biraz daha sprey sıkarak saçı avuç içiyle geri doğru yatırın.

5.Son olarak hacim ve dokuyu arttırmak için saçın tümüne sabitleyici sprey uygulayarak kuru görünümü tamamlayın.

20. Saç Aksesuarları

2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

Yeni sezonda büyük yer kaplayan saç aksesuarları, bu sezon hiç olmadığı kadar fazla tasarımcı tarafından benimsendi. “Pek çok şeyin bir arada kullanılması” konseptini güçlendiren aksesuarlar, her görünüme bir karakter ve kişilik ekliyor ve süslü tokalar, vintage esintili taçlar, antika başlıklar, bilim kurgu esintili bantlar, çiçek dalları, tropik çiçekler ve 1950’li yılların bandanaları formunda olabiliyor.

21. 2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

Bu yeni aksesuar trendi, gençliğin iyimserliğini, arsızlığını ve muzipliğini yansıtırken kişinin de kalabalıkta fark edilmesini ve kendine özgü bir tarza sahip görünmesini sağlıyor. “Bol miktarda kullanılan aksesuarlar hem geçmişi hem de geleceği temsil ediyor,” diyorWellaProfessionals Global Tasarım Direktörü Eugene Souleiman.

22. 2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

SİZ DE DENEYİN
1.Saçı dört bölüme ayırıp kuyruklu tarak ve su yardımıyla her çizginin belirgin ve pürüzsüz görünmesini sağlayın.

2.Saçı daha kolay şekillendirmek ve ışıltı vermek için yumuşak bir saç spreyi uygulayın.

23. 2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

3.Sonrasında ilk parçayı alarak iki üç santimetre genişliğinde tutamlar halinde sıkı sıkı toplayarak “örgüsüz örgü” etkisi yaratın ve aynı işlemi her bir parça için tekrarlayın. Eugene “Oldukça girift, belirgin ve kabile tarzına yakın bir şeyler yapmak istediğim için örgülere bakmaya başladık ve örmeden örme fikrini çok sevdim. Bu yüzden sıradan örgüler yerine saçı sıkı, açılı tutamlar halinde toplamayı tercih ettik” diyor.

4.Saçın uç kısımlarını sprey veya jöle ile düzleştirip sabitleyin.

5.Her atkuyruğunun kökünü bağlayın. Eugene bu işlem için sahte yılan derisinden şeritler kullandı.

24. Bireysellik

2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

2016 ilkbahar yaz sezonunun renk trendi olan bireysellik bir renk teması değil, detaylara özen gösterme anlamına geliyor. Bireysellik trendleri takip etmekten çok birinin kendi kişiliğine ve karakterine sadık kalması ki renkler de bunu kusursuz şekilde sağlıyor.

25. 2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

“Moda karmaşıklaştıkça renkler ağırbaşlı bir hal alıyor,” diyor WellaProfessionals Global Kreatif Renk Direktörü JoshWood.

26. 2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

“Yeni sezonda saçlar, başka bir neslin dumanlı, gümüşi, neredeyse sepya tonlardaki güzellik salonlarına dönüyor. Bu renkler eski ya da solgun değil, hatta doğal bile görünmüyorlar. Yalnızca birini şatafatlı hale getirmeden ‘zayıf’ göstermeye yetecek miktardalar.”

27. 2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

Lüks renklerde yeni stil, renk ve tonun “on metreden fark edilmek yerine ilgi çekici görünecek miktarda renkli olmayı” sağlayacak şekilde dengelenmesi…

28. 2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

2016 İlkbahar/Yaz Saç Trendleri

Bazı defilelerde her modelin, bireysellik temasını vurgulayacak şekilde ayrı bir ruh hali çizelgesi vardı. JoshWood”Herkes fark edilmek ister ve bunu yapabilir” diyor.